Как да изберем подходяща олекотена завивка ?

09.09.2021 11:55:49

Как да изберем подходяща олекотена завивка ?

Прочетете нашите насоки, за да се насладите на отличен избор на завивка за вас и вашето семейство. 

Въпреки че спалното бельо и завивките са неизменна и задължителна част от всеки дом, оказва се, че много от хората не знаят разликата между различните материи и начините им на производство.

Като производител с дългогодишен опит, ще се радваме да споделим с вас някои основни понятия, свързани с платовете, пълнежа и изработката на олекотените завивки, за да успеете най-правилно да се ориентирате сред голямото предлагане във физическите и онлайн магазини и да направите най-добрия избор за вас и вашето семейство. 

Както вече споменахме, макар и пренебрегвана, завивката ни е много важна част от нашия дом и интериор, защото то ни осигурява комфорта по време на нощния сън и има отношение към степента ни на отпочиналост. 

Ето и накои от най-важните фактори, на които е хубаво да обърнете внимание в избора на олекотена завивка : 

  • Размерът на завивката - съобразете размерът на плика от спалното бельо с този на завивката. Ако завивката е по-малка от плика, то краищата му ще бъдат празни и няма да имате усещане за обем и мекота. Ако пък е по-голяма, поставянето й в плика ще бъде трудно и неудобно. Ще се получи наслагване на плата, неравности и неудобство в ползването й. В България има приети стандарти в размерите на спалното бельо и обичайно изработването на завивки е съобразено с тези размери. Например единичната завивка е с размер 150х210 см, а двойната 200х210 см. Обръщаме внимание на това, тъй като има предлагане на домашен текстил и от други държави, близки и далечни на нашата, в които стандартите за размера на матраци, завивки и спално бельо са различни и доста често се случва покупката да не бъде сполучлива поради това разминаване. 

  • Плътността на завивката - преценете температурата в спалнята си. Ако спите на по-топло, твърде дебелата завивка може да Ви затопли още повече и да се получи неприятният ефект на прегряването. Тогава подходяща за Вас ще бъде лятна или всесезонна завивка. Те са по-фини и леки, осигуряват комфорт и топлина, но в степен, която да не доведе до претопляне и изпотяване по време на сън. Завивките с пълнеж от силиконова вата са един чудесен вариант за тези от вас, които обичат да им е леко при завиване. Този тип вата не предизвиква алергии, не се деформира и създава добра терморегулация на тялото. Допълнително предимство е лесната поддръжка - можете да перете в пералня и да сушите в сушилня на програми с ниски градуси. Завивката ще бъде отново мека и ухаеща. Ако обаче спите на по-студено или пък на отворен прозорец дори и през зимата, то една завивка с пълнеж от вълнена вата или гъши пух ще Ви осигури отлична и равномерна топлина и усещане за мекота и обгръщане. Трябва да знаете, че естетсвените пълнежи като гъшия пух и пера са висок клас, но трябва да се ползват с повишено внимание от хора, страдащи от алергии. 

  • Лицевият плат - най-разпространените, практични и ползвани варианти за лицев плат са два - микрофибър и памук. Всеки има своите предимства и носи различни ползи за потребителите. Ще изброим някои от основните им характеристики, за да се ориентирате и да прецените на какъв лицев плат бихте искали да заложите при следващата покупка на завивка. Памучната материя е известна с естествения произход на суровината. Памукът е нежен, деликатен към кожата, не предизвиква алергии. Памучните завивки осигуряват правилен топлообмен на тялото през цялата нощ, дават възможност за отвеждане на излишната влага и топлина, което освен комфортна среда е и добра хигиенична такава. Микрофибърът от своя страна е синтетична материя - полиестер. За неговото оцветяване не се използва вода както при памучните изделия. Микрофибърът, използван в текстилната индустия за дрехи и завивки, е издръжлив, лек и много нежен на допир. Той има свойството да не задържа влага и да позволява нейното изпаряване. Именно по тази причина спортните дрехи са микрофибърни. Олекотените завивки от микрофибър са устойчиви при ползване, не се деформират, не се мачкат така лесно и позволяват излишната влага да бъде отведена, а не задържана в тъканта. Ценовата съпоставка е в полза на микрофибъра. Той е по-бюджетният вариант. Дали ще изберете памук или микрофибър зависи от вашите лични предпочитания; начин на употреба на завивките - дали ще бъдат за лично или обществено позлване; съобразени с бюджета и нагласите ви. 

  • Цветът е от значение - дали харесвате свежи и пъстри десени или пък държите да заложите на класичекото бяло - ние ви предлагаме избор според личните Ви предпочитания. Съобразете цветовете на завивката с интериора на стаята и цвета на спалното бельо. Ако то е светло, а изберете тъмна или много цветна завивка, има риск тя да прозира и да не донесе желаното усещане за естетика и красота. 

  • Пране и поддръжка : Към всеки продукт в нашия онлайн магазин сме описали начините за пране и поддръжка, но тук подробно ще разкажем как да удължите живота на вашите олекотени завивки. Информацията за това каква грижа се изисква за тях също може да улесни решението ви според времето, с което разполагате и усилията, които сте склонни да отделите. Олекотените завивки с пълнеж от силиконова вата са много лесни и удобни за поддръжка. Те се перат бързо и лесно в домашни условия в пералня. За целта просто изберете програма с температура на изпиране 30 градуса и сложете обичайното количество прах или течен перилен препарат, съобразен с цветното или бяло пране. Сушенето може да бъде и на слънчева светлина, на стайна температура или в сушилня. Важно е температурата да не е твърде висока, за да не се деформира завивката. Това важи и за всички останали тъкани и материи. Високите градуси водят до свиване, избеляване и деформиране на дрехи, одеяла, завивки и кърпи. Завивките с пълнеж от вълнена вата или гъши пух имат малко по-различен начин на хигиенизиране. За да ги запазите за дълго време меки и пухкави, трябва да положите специални грижи в прането и поддръжката им. Или конкретно те трябва да се перат с по-малко прах за пране, за да не се увреди деликатния пълнеж. Сушенето в сушилня трябва да става по следния начин : пуснете завивката на програма с не много висока температура и след около 15 минути я спрете, за да проверите температурата вътре. Ако не е топла и не е започнал процес на сушене, можете да увеличите градусите. Ако пък е прекалено топла, намелете температурата. Хубаво е още няколко пъти да спирате цикъла на сушене, за да разбухвате и намествате пълнежа с цел равномерното му разпределяне и изсушаване. Ако не ползвате сушилня, то трябва да сложите завивката равномервно разпределена на слънце, но не и висяща на простор.  Макар и да звучи трудоемко като процес, това ще осигури дълъг живот на завивките и ще ви донесе удовлевореност от направената покупка. 

Надяваме се, че сме били полезни с поднесената информация и сте оформили своите нужди и очаквания към олекотените завивки у дома. 

Не забравяйте, че домът ни е нашето най-лично пространство и всеки елемент в него допринася за хармоничната визия, естетиката и възприятието ни за почивка и споделено време със семейството. Погрижете се за него и за себе си с качествени инвестиции дори и в малките детайли! 

Можете да прочетете и статията ни, с която ще ви помогнем в избора на нова възглавница за сън : Как да изберем удобна възглавница ?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

1. Съвети в избора на домашен текстил

Полезни статии

Как да изберем подходяща олекотена завивка ?

5 съвета при избора на нови олекотени завивки | Izidream.bg

Интересна информация и основни характеристики, на които да обърнете внимание в избора си на завивка ➤ Насладете се на спокоен сън и хармонично пространство с Изидрийм.бг Интересна информация и основни характеристики, на които да обърнете внимание в избора си на завивка ➤ Насладете се на спокоен сън и хармонично пространство с Изидрийм.бг 2021-11-13T18:56:28+02:00 Как да изберем подходяща олекотена завивка ?

<p class="text-alignjustify"><strong>Прочетете нашите насоки, за да се насладите на отличен избор на завивка за вас и вашето семейство.&nbsp;</strong></p> <p class="text-alignjustify"></p> <p class="text-alignjustify"></p> <p class="text-alignjustify">Въпреки че спалното бельо и завивките са неизменна и задължителна част от всеки дом, оказва се, че много от хората не знаят разликата между различните материи и начините им на производство.</p> <p class="text-alignjustify">Като производител с дългогодишен опит, ще се радваме да споделим с вас някои основни понятия, свързани с платовете, пълнежа и изработката на олекотените завивки, за да успеете най-правилно да се ориентирате сред голямото предлагане във физическите и онлайн магазини и да направите най-добрия избор за вас и вашето семейство.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></p> <p>Както вече споменахме, макар и пренебрегвана, завивката ни е много важна част от нашия дом и интериор, защото то ни осигурява комфорта по време на нощния сън и има отношение към степента ни на отпочиналост.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/20916/files/image/screenshot-2021-09-09-at-11-14-57.png" class="aligncenter" width="580" height="384" /></p> <p></p> <p class="text-alignjustify">Ето и накои от най-важните фактори, на които е хубаво да обърнете внимание в избора на олекотена завивка :<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></p> <p></p> <p></p> <ul> <li class="text-alignjustify"><span></span>Размерът на завивката - съобразете размерът на плика от спалното бельо с този на завивката. Ако завивката е по-малка от плика, то краищата му ще бъдат празни и няма да имате усещане за обем и мекота. Ако пък е по-голяма, поставянето й в плика ще бъде трудно и неудобно. Ще се получи наслагване на плата, неравности и неудобство в ползването й.&nbsp;В България има приети стандарти в размерите на спалното бельо и обичайно изработването на завивки е съобразено с тези размери. Например единичната завивка е с размер 150х210 см, а двойната 200х210 см. Обръщаме внимание на това, тъй като има предлагане на домашен текстил и от други държави, близки и далечни на нашата, в които стандартите за размера на матраци, завивки и спално бельо са различни и доста често се случва покупката да не бъде сполучлива поради това разминаване.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <ul> <li class="text-alignjustify"><span></span>Плътността на завивката - преценете температурата в спалнята си. Ако спите на по-топло, твърде дебелата завивка може да Ви затопли още повече и да се получи неприятният ефект на прегряването. Тогава подходяща за Вас ще бъде лятна или всесезонна завивка. Те са по-фини и леки, осигуряват комфорт и топлина, но в степен, която да не доведе до претопляне и изпотяване по време на сън. Завивките с пълнеж от силиконова вата са един чудесен вариант за тези от вас, които обичат да им е леко при завиване. Този тип вата не предизвиква алергии, не се деформира и създава добра терморегулация на тялото. Допълнително предимство е лесната поддръжка - можете да перете в пералня и да сушите в сушилня на програми с ниски градуси. Завивката ще бъде отново мека и ухаеща. Ако обаче спите на по-студено или пък на отворен прозорец дори и през зимата, то една завивка с пълнеж от вълнена вата или гъши пух ще Ви осигури отлична и равномерна топлина и усещане за мекота и обгръщане. Трябва да знаете, че естетсвените пълнежи като гъшия пух и пера са висок клас, но трябва да се ползват с повишено внимание от хора, страдащи от алергии.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <ul> <li class="text-alignjustify"><span></span>Лицевият плат -<span class="Apple-converted-space">&nbsp;най-разпространените, практични и ползвани варианти за лицев плат са два - микрофибър и памук. Всеки има своите предимства и носи различни ползи за потребителите. Ще изброим някои от основните им характеристики, за да се ориентирате и да прецените на какъв лицев плат бихте искали да заложите при следващата покупка на завивка. Памучната материя е известна с естествения произход на суровината. Памукът е нежен, деликатен към кожата, не предизвиква алергии. Памучните завивки осигуряват правилен топлообмен на тялото през цялата нощ, дават възможност за отвеждане на излишната влага и топлина, което освен комфортна среда е и добра хигиенична такава. Микрофибърът от своя страна е синтетична материя - полиестер. За неговото оцветяване не се използва вода както при памучните изделия. Микрофибърът, използван в текстилната индустия за дрехи и завивки, е издръжлив, лек и много нежен на допир. Той има свойството да не задържа влага и да позволява нейното изпаряване. Именно по тази причина спортните дрехи са микрофибърни. Олекотените завивки от микрофибър са устойчиви при ползване, не се деформират, не се мачкат така лесно и позволяват излишната влага да бъде отведена, а не задържана в тъканта. Ценовата съпоставка е в полза на микрофибъра. Той е по-бюджетният вариант. Дали ще изберете памук или микрофибър зависи от вашите лични предпочитания; начин на употреба на завивките - дали ще бъдат за лично или обществено позлване; съобразени с бюджета и нагласите ви.&nbsp;</span><span class="Apple-converted-space"></span></li> </ul> <p><span class="Apple-converted-space"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/20916/files/image/screenshot-2021-09-09-at-11-29-56.png" width="529" height="356" class="aligncenter" /></span></p> <p><span class="Apple-converted-space"></span></p> <ul> <li class="text-alignjustify"><span></span>Цветът е от значение - дали харесвате свежи и пъстри десени или пък държите да заложите на класичекото бяло - ние ви предлагаме избор според личните Ви предпочитания.&nbsp;Съобразете цветовете на завивката с интериора на стаята и цвета на спалното бельо. Ако то е светло, а изберете тъмна или много цветна завивка, има риск тя да прозира и да не донесе желаното усещане за естетика и красота.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <ul> <li class="text-alignjustify"><span></span>Пране и поддръжка : Към всеки продукт в нашия онлайн магазин сме описали начините за пране и поддръжка, но тук подробно ще разкажем как да удължите живота на вашите олекотени завивки. Информацията за това каква грижа се изисква за тях също може да улесни решението ви според времето, с което разполагате и усилията, които сте склонни да отделите. Олекотените завивки с пълнеж от силиконова вата са много лесни и удобни за поддръжка. Те се перат бързо и лесно в домашни условия в пералня. За целта просто изберете програма с температура на изпиране 30 градуса и сложете обичайното количество прах или течен перилен препарат, съобразен с цветното или бяло пране. Сушенето може да бъде и на слънчева светлина, на стайна температура или в сушилня. Важно е температурата да не е твърде висока, за да не се деформира завивката. Това важи и за всички останали тъкани и материи. Високите градуси водят до свиване, избеляване и деформиране на дрехи, одеяла, завивки и кърпи.&nbsp;Завивките с пълнеж от вълнена вата или гъши пух имат малко по-различен начин на хигиенизиране. За да ги запазите за дълго време меки и пухкави, трябва да положите специални грижи в прането и поддръжката им. Или конкретно те трябва да се перат с по-малко прах за пране, за да не се увреди деликатния пълнеж. Сушенето в сушилня трябва да става по следния начин : пуснете завивката на програма с не много висока температура и след около 15 минути я спрете, за да проверите температурата вътре. Ако не е топла и не е започнал процес на сушене, можете да увеличите градусите. Ако пък е прекалено топла, намелете температурата. Хубаво е още няколко пъти да спирате цикъла на сушене, за да разбухвате и намествате пълнежа с цел равномерното му разпределяне и изсушаване. Ако не ползвате сушилня, то трябва да сложите завивката равномервно разпределена на слънце, но не и висяща на простор.<span class="Apple-converted-space">&nbsp; </span>Макар и да звучи трудоемко като процес, това ще осигури дълъг живот на завивките и ще ви донесе удовлевореност от направената покупка.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/20916/files/image/screenshot-2021-09-09-at-11-14-13.png" width="537" height="356" class="aligncenter" /></p> <p></p> <p class="text-alignjustify"><span class="Apple-converted-space">Надяваме се, че сме били полезни с поднесената информация и сте оформили своите нужди и очаквания към олекотените завивки у дома.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span class="Apple-converted-space">Не забравяйте, че домът ни е нашето най-лично пространство и всеки елемент в него допринася за хармоничната визия, естетиката и възприятието ни за почивка и споделено време със семейството. Погрижете се за него и за себе си с качествени инвестиции дори и в малките детайли!&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span class="Apple-converted-space">Можете да прочетете и статията ни, с която ще ви помогнем в избора на нова възглавница за сън :&nbsp;<a href="https://izidream.bg/article/kak-da-izberem-perfektnata-vazglavnica-za-palnocenen-san">Как да изберем удобна възглавница ? </a></span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки