Зелена компания

Темата за устойчивия начин на живот, разумното потребление и отговорното производство става все по-широко застъпена през последното десетилетие и това не е случайно. Да се живее съобразно капацитета на природните ресурси и времето, необходимо им за възстановяване е не просто актуална тенденция в социалните мрежи, а истински важно умение, което е нужно да придобием и усвоим трайно.  

Знаете ли, че всъщност Европа оставя най-голяма и най-фатална  върху природата спрямо всички други  континенти ? 

Консуматорските навици на нашето общество са стигнали до такива колосални размери, че ако останалата част от населението на земята живееше като нас, нямаше да бъдат достатъчни ресурсите на две планети като нашата за задоволяване на всички потребителски нужди. 

Икономическият растеж, глобализацията и развитието на технологиите ни позволиха да потребяваме безкрайно количество стоки и услуги, които получаваме от всички краища на света. 

“Гражданите на ЕС съставляват по- малко от 10 % от световното насе- ление, но консумират половината от световното месопроизводство, една четвърт от произведената в света хартия и 15 % от световната енергия. “

Източник: https://ec.europa.eu

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки