Кой е Свети Валентин? Защо да заложим на красив и практичен подарък? 

04.02.2022 14:33:24

Кой е Свети Валентин? Защо да заложим на красив и практичен подарък? 

Какво разказва легендата за Св. Валентин? 

Смята се, че произходът на празника се свързва с усилията на християните да заменят езическия празник на плодородието Луперкалия, датиращ още от 6-ти век пр.н.е. По време на фестивала римските свещеници принасяли в жертва кози и кучета и използвали напоените си с кръв кожи, за да „шамарят“ жените по улиците, като благословия за плодородие. Според легендата жените по-късно поставят имената си в урна и ще бъдат избрани и обвързани с мъже.

Кой е Св. Валентин? 

Католическата църква припознава поне трима светии, които обвързва с Валентин, и тримата били мъченици. Едната легенда разказва за Валентин, който бил свещеник и служел през 3-ти век в Рим. По това време управляващ бил Клавдий II, който преценил, че необвързаните мъже служели много по-добре в армията, отколкото тези с жени и семейства. Затова забранил браковете на младите мъже. Валентин осъзнал несправедливостта и тайно благославял и венчал младите влюбени двойки. Император Клавдий разбрал и наредил да осъдят свещеника на смърт. 

Друга легенда разказва за Св. Валентин от Терни, епископ, който също бил обезглавен от Клавдий II извън Рим. 

Последната легенда разказва за Валентин, загубил живота си, за да спасява християните, които успели да избягат от римските затвори, където били бити и измъчвани. 

Чарът на празника ... 

Св. Валентин, който и да е бил от тези трима светии, сис сигурност знаем, че се почита на 14-ти февруари и се свързва само с прекрасните и вълнуващи емоции на любовта. За екипа на Izidream, чарът на празника се крие в радостта от това да видиш половинката си усмихнат/а и щастлив/а. Иска ви се тази усмивка да не слиза от лицето й/му, нали? Но вече сте се изчерпали откъм идеи и се чудите какво би го/я зарадвало? Дали ще предпочете нещо лично или практично за дома, семейството, за да създаде комфорт и топлина, изцяло оставяме на тях това решение. Много колебания и само един отговор от нас. Изберете специалните ни ваучери и нека не само 14-ти февруари, а всеки ден да бъде романтика, поезия и една сбъдната мечта.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

2. Интересни идеи и тенденции.

Естетика у дома. Интересни идеи и тенденции.

Кой е Свети Валентин? Защо да заложим на красив и практичен подарък? 

Кой е Свети Валентин? Защо да заложим на красив и практичен подарък? 

Какво разказва легендата за Св. Валентин? Смята се, че произходът на празника се свързва с усилията на християните да заменят езическия празник на плодоро Какво разказва легендата за Св. Валентин? Смята се, че произходът на празника се свързва с усилията на християните да заменят езическия празник на плодоро 2022-02-04T14:33:25+02:00 Кой е Свети Валентин? Защо да заложим на красив и практичен подарък? 

<p><b>Какво разказва легендата за Св. Валентин?<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></b></p> <p class="text-alignjustify">Смята се, че произходът на празника се свързва с усилията на християните да заменят езическия празник на плодородието Луперкалия, датиращ още от 6-ти век пр.н.е. По време на фестивала римските свещеници принасяли в <b>жертва кози и кучета</b> и използвали напоените си с кръв кожи, за да &bdquo;шамарят&ldquo; жените по улиците, като <b>благословия за плодородие</b>. Според легендата жените по-късно поставят имената си в урна и ще бъдат избрани и обвързани с мъже.</p> <p></p> <p><b>Кой е Св. Валентин?<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></b></p> <p class="text-alignjustify">Католическата църква припознава поне <b>трима светии,</b> които обвързва с Валентин, и тримата били мъченици. <b>Едната легенда</b> разказва за Валентин, който бил свещеник и служел през 3-ти век в Рим. По това време управляващ бил Клавдий II, който преценил, че необвързаните мъже служели много по-добре в армията, отколкото тези с жени и семейства. Затова забранил браковете на младите мъже. Валентин осъзнал несправедливостта и тайно благославял и венчал младите влюбени двойки. Император Клавдий разбрал и наредил да осъдят свещеника на смърт.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><b>Друга легенда</b> разказва за Св. Валентин от Терни, епископ, който също бил обезглавен от Клавдий II извън Рим.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><b>Последната легенда</b> разказва за Валентин, загубил живота си, за да спасява християните, които успели да избягат от римските затвори, където били бити и измъчвани.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><b></b></p> <p class="text-alignjustify"><b>Чарът на празника ...<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></b></p> <p class="text-alignjustify">Св. Валентин, който и да е бил от тези трима светии, сис сигурност знаем, че се почита на 14-ти февруари и се свързва само с <b>прекрасните и вълнуващи емоции на любовта.</b> За екипа на Izidream, <b>чарът на празника се крие</b> в радостта от това да видиш половинката си усмихнат/а и щастлив/а. Иска ви се тази усмивка да не слиза от лицето й/му, нали? Но вече сте се изчерпали откъм идеи и се чудите какво би го/я зарадвало? Дали ще предпочете нещо лично или практично за дома, семейството, за да създаде комфорт и топлина, изцяло оставяме на тях това решение. Много колебания и само един отговор от нас. <a href="https://izidream.bg/category/podaruchni-vaucheri"><span>Изберете специалните ни ваучери</span></a> и нека не само 14-ти февруари, а всеки ден да бъде <b>романтика, поезия и една сбъдната мечта</b>.</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки